Gyomorrák, az én szemszögemből - Domov | Facebook

Gyomorrák z

A jód megelőző szerepe a gyomorrák elleni védekezésben Palágyi Adrienn Nemcsak a pajzsmirigy, hanem többek között a mellszövet és az emésztőrendszer számos része is hasonlóságot mutatnak abban, hogy mindegyikük magas jódkoncentrációt tartalmaz vagy kellene tartalmazzon.

gyomorrák z

A gyomorfal és gyomornyálkahártya sejtjei különösen koncentrálják a jódot, kihasználva többek között az antioxidáns hatásait.

Mindez arra késztette az orvosi kutatókat, hogy vizsgálják meg, hogy a jódhiány szerepet játszik e az emésztőrendszer bizonyos daganatos megbetegedéseiben.

gyomorrák z

Az eredmények azt mutatják, hogy a világ jódhiányos területein élők nemcsak hajlamosabbak a jódhiányos golyva kialakulására, hanem magasabb arányban szenvednek például gyomorrákban is. Irán belső tengertől távoli területein a gyomorrákos betegek 2,5-szer nagyobb arányban voltak súlyosan gyomorrák z, mint a kontroll betegek.

2.5. Kiegészítő diagnosztikai vizsgálatok

A gyomorrák a leggyakoribb daganatos megbetegedés Északkelet-Törökország azon részein is, ahol a jódhiány gyakori, valamint a jódszintek a daganatos gyomorszövetekben szignifikánsan alacsonyabbak voltak, mint a környező egészséges szövetekben hasonló a helyzet Gyomorrák z bizonyos belső területein, ráadásul Magyarország kísérteties hasonlóságokat mutat a cikkben említett területekkel.

A megnövekedett jódbevitel tehát szoros összefüggést mutatott a kutatásokban a gyomorrák arányának csökkenésével az utóbbi években.

gyomorrák z

Role of iodine in evolution and carcinogenesis of thyroid, breast and stomach. Adv Clin Path. Venturi S, Venturi M.

2.4. Egyéb vizsgálatok

Gyomorrák z in evolution of salivary glands and in oral health. Nutr Health.

gyomorrák z

Self-reported goiter is gyomorrák z with a significantly increased risk of gastric noncardia adenocarcinoma in a large population-based Chinese cohort. Int J Cancer. Behrouzian R, Aghdami N.

Eggs and Breast Cancer

East Mediterr Health J. Comparison of iodine contents in gastric cancer and surrounding normal tissues. Clin Chem Lab Med. Iodine prophylaxis—the protective factor against stomach cancer in iodine deficient areas.

gyomorrák z

Eur J Nutr. Rendezvényértesítő Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket! Kapcsolat Konzultációra történő bejelentkezés kizárólag a Kapcsolat menüpontban a bejelentkezési űrlap kitöltésével!

  1. Általános jellemzők A gyomor epitheliális eredetű rosszindulatú daganata.
  2. Vermicularis oxiuri
  3. Cím: Szeged, Izabella u.
  4. Gyomor daganatok | Hungarian Oncology Network - podkedd.hu
  5. Az elmúlt évek eredményeiből megállapítható, hogy a tumorszövetben jelentős mennyiségű és különböző típusú, funkciójú stromasejt is megtalálható.