Kutatók a hasnyálmirigyrák terjedésének új támadáspontját fedezték fel | PHARMINDEX Online

Hasnyálmirigyrák hírek

December Az eddig jobbára stroke-os betegek kezelésében alkalmazott PJ34 nevű molekula sikerrel vette fel a harcot a hasnyálmirigyrák ellen: a Tel Aviv Egyetemen elvégzett kutatások során arra jöttek rá, hogy a rákos egerekbe fecskendezett szer hatására a daganat lebontja önmagát, lényegében tehát elpusztul.

Magnitogorsk eltávolítja a papillómákat

Ha minden jól megy, hamarosan nagyobb állatokon, később pedig embereken is kipróbálhatják az eljárást. A PJ34 nevű, eddig a stroke terápiában használt molekula váratlan tulajdonságára derült hasnyálmirigyrák hírek a Tel Aviv Egyetemen: beteg egerekben hasnyálmirigyrák hírek idő alatt elpusztította az egyik legagresszívabb daganatos betegséget, a hasnyálmirigyrákot.

Az emberi fonálférgek életciklus-diagramja

A tudósok azt állítják: egy hónappal az első kezelés után a daganat sejtjeinek 90 százaléka elhalt. Elképzelhető, hogy a felfedezés sikerrel alkalmazható lesz emberek esetében is.

a talpi szemölcs eltávolítása után fáj

Ez különösen fontos lenne, hiszen a hasnyálmirigyrák a legtöbb kezelésnek ellenáll, s így kevés esélyt ad a túlélésre. A kutatók rákos sejteket juttattak az egerek bőre alá, majd PJ34 molekulát fecskendeztek beléjük, hogy megfigyeljék a hatását. Két hét elteltével a kutatók azt tapasztalták, hogy a daganat jelentős mértékben isszahúzódott, 30 nap elteltével pedig mintegy 90 százalékban eltűnt, a PJ34 voltaképpen sejthalált okozott.

peritoneális rák máj

Hamarosan kezdődhetnek a nagyobb állatokkal tervezett kísérletek, amelyeket mintegy két év múlva követhet az embereken elvégzendő próba is. A The Times of Israel  cikke  alapján Szeretnél értesülni új hírekről?

Daganatos betegségek gyógygomba hatására hogyan változnak? (TV2 riport)

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!