Hasnyálmirigyrák – Wikipédia

Hasnyálmirigyrák okai. A hasnyálmirigyrák oka, kockázati tényezők, kockázatcsökkentés

Tartalom

  Nemzetközi harmadik fázisú klinikai vizsgálat indul a hasnyálmirigyrák hipertermiával való kezelésének vizsgálatára A hasnyálmirigyrák okát jelenleg még nem ismerjük, mint ahogy azt sem hasnyálmirigyrák okai megmagyarázni, hogy az egyik ember miért lesz hasnyálmirigyrákos, a másik pedig miért nem.

  méregtelenítő tinktúra

  Az azonban bizonyos, hogy ez a rákféleség sem ragályos, tehát egyik ember a másiktól nem kaphatja meg, még közvetlen érintkezés útján sem. Jóllehet a hasnyálmirigyrák okát nem ismerjük, számos olyan tényező ismert, amelyekről jól tudjuk, hogy a hasnyálmirigyrák előfordulásának gyakoriságát nagymértékben befolyásolják.

  gyomorrák ppt

  Ilyen mindenekelőtt a dohányzás. Dohányosokban háromszor, egyes adatok szerint pedig ötször gyakoribb a hasnyálmirigyrák előfordulása, mint a hasonló korosztályú nem dohányosokban. Ezzel kapcsolatban érdemes megemlíteni, hogy kísérleti állatokban ismert kémiai rákkeltőkkel - olyanokkal, amelyek a dohányfüstben is előfordulnak - kísérletesen hasnyálmirigyrákot tudnak előidézni.

  hogyan lehet férgeket szerezni

  Szemölcsök voltak dohányzós abbahagyásával tehát jelentősen csökkenthetjük annak esélyét, hogy hasnyálmirigyrákban betegedjünk meg. Arra is vannak adatok, hogy a sok hús fogyasztása által jellemzett magas zsírtartalmú táplálkozás szintén növeli a hasnyálmirigyrák kialakulásának kockázatát.

  férgek és száműzetés kezelése

  Számos közleményben kockázatnövelő tényezőként említik még a mértéktelen alkohol- és kávéfogyasztást. Felhívjuk a figyelmét, hogy anyagaink tájékoztató és ismeretterjesztő jellegűek, így nem hasnyálmirigyrák okai választ minden olyan kérdésre, amely egy adott betegséggel vagy más témával kapcsolatban felmerülhet, és főképp nem pótolhatják hasnyálmirigyrák okai orvosokkal, gyógyszerészekkel vagy más egészségügyi szakemberekkel való személyes találkozást, beszélgetést és gondos kivizsgálást.

  Legfrissebb anyagaink: Miben különböznek a vastagbélrák korai és előrehaladottabb stádiumainak tünetei?

  papilloma vakcina vírus visszahívása

  Miben térnek el leginkább a végbélrák és a vastagbélrák tünetei?