Schistosoma fertőzés Európában is - utazók figyelmébe!

Hólyag schistosomiasis, EXTRA AJÁNLÓ

Tartalom

  Nő: Bármely életkorban előfordulhat Betegség leírása: Egy, a mételyférgek családjába tartozó parazita okozta megbetegedés, mely a húgyutakat és a helmintás parazita fertőzések is érintheti. Betegség lefolyása: A fertőzést főként egzotikus tájakon, Afrikábana Közép- és Közel-Keleten, Egyiptomban lehet elkapni.

  Kiváltó okok[ szerkesztés ] A betegség az élősködőkkel fertőzött vízzel való érintkezés útján terjed. Az élősködők lárvái fertőzött édesvízi csigákból távoznak. A betegség különösen gyakori gyermekek körében a fejlődő országokban, mivel ők nagyobb valószínűséggel játszanak fertőzött vízben. További veszélyeztetett csoportok a földművelők, a halászok és azok, akik a fertőzött vizet a napi munkájuk során használják.

  Az emberi fertőzés a szennyezett vízben való fürdés során jön létre. Amikor a pete áthatol a bőrön, ott kicsi viszkető kiütések keletkeznek.

  Hólyag schistosomiasis esetek, amikor nem fejlődik tovább a kórkép. Máskor azonban a peték eljutnak a májba, ahol hónap alatt kifejlődnek a férgek.

  gyomorrák okai üröm megharapja a parazitákat

  Ezek azután a vérkeringést felhasználva eljutnak a hólyagba hólyag schistosomiasis a belekbe, ahol a falban élősködnek.

  Kifejezetten a hólyag megbetegedését a Schistosoma haematobium okozza.

  ahol a szemen lévő papillómákat eltávolítják trachealis papillomatosis icd 10

  A férgek hólyag schistosomiasis kialakult szöveti reakció eredménye a hólyaghurut, ami a beteg által is tapasztalható tünetekben nyílvánul meg: elhúzódó jellegű, antibiotikumos kezelésre nem reagáló, gyakori, sürgető vizelési inger, fájdalmas vizelés, esetleg véres vizelet. A diagnózist a hólyagfalból, vagy bélfalból vett szövetminta vizsgálatával tudjuk felállítani.

  A kezelés nem egyszerű féregűzők, a széklet- és a vizeletből a féreg eltávolításaés döntően a férgek mennyiségétől függ.

  a papilloma vírus fertőző ck parazita gyógyszer

  A kezelés után 3 és 6 hónappal ismételt vizsgálatokkal kell igazolni a terápia sikerességét. A szövödmények a férgek májba történő visszajutásával állnak kapcsolatban: májfibrosis, máj gyulladása stb, de a tüdőt és az idegrendszert is megtámadhatják. Megelőzési és más fontos tanácsok: Az említett helyeken a szabadvízi fürdőzés kerülésével megelőzhető.

  giardia kot leczenie szarkóma rák la gi