A tüdőrák tünetei

Kiújult tüdőrák

Tartalom

  Kombinált vagy szekvenciális immun- és célzott terápia a szolid daganatok kezelésében A Cancer Immunology Research  című lapban megjelent vizsgálatban dr.

  passzív helminthosporium turcicum

  Tim Kottke és munkatársai azt tanulmányozták, hogy a daganat miért tér vissza sokéves tumorlatenciát követően. Hangsúlyozzák, hogy e jelenség részleteinek pontos megértése és a kiújulás megelőzése alapvetően fontos, mivel kiújulását követően a daganat lefolyása sokszor kiszámíthatatlanabb és agresszívebb, mint első jelentkezésekor.

  hpv szemolcs kecskemet

  Ennek oka, hogy a tumor sokszor rezisztenssé válik a kezelésekkel szemben. Mint a szerzők megjegyzik, ha tudjuk, hogy a kiújuló tumor miben különbözik az elsődleges daganattól, illetve hogy milyen tényezők segítik elő a kialakulását, akkor korábban és hathatósabban avatkozhatunk be a nem kívánt folyamatba.

  eltávolítva a condyloma szemét

  A folyamat alaposabb megértése érdekében Kiújult tüdőrák munkacsoportja egérmodellt alkalmazott. Az első és legfontosabb annak kimutatása volt, hogy a kezelés után a reziduális ráksejtekben a TNF-alfa tumorellenes, immuntámogató hatása a betegség növekedését elősegítő, növekedési faktor jellegű hatássá alakult.

  gyógymódok bőr paraziták ellen

  Ezen túlmenően olyan mechanizmust is azonosítottak, mely gyengíti mind a T- mind pedig az NK-immunsejtek felügyeleti surveillance képességét. A fentiek ismeretében Kottke és munkatársai intravénás PDgyel vagy TNF-alfa-inhibitorral kezeltek egereket, melynek hatására hosszú távon a tumor növekedésének lassulását tapasztalták, sőt megakadályozhatták recidívák megjelenését.

  papilloma meghívó vírus

  A közlemény egyik társszerzője, Alan Melcher, a transzlációs immunterápia professzora hangsúlyozza, hogy megfigyeléseik azt támasztják kiújult tüdőrák, hogy a szervezet saját immunrendszere alapvető szerepet játszik a tumorrecidívák kialakulásában. Mindezek alapján úgy véli, hogy az immunterápiás módszerek alkalmazása csökkentheti a daganatok kiújulásának kockázatát. Ha megértjük ennek mechanizmusát, ez alapján olyan új kezelési módszereket dolgozhatunk ki, melyekkel eredményesebben védhetők ki a relapszusok.

  pinworm paraziták terhes nőknél