A humán papillómavírus és a rák - Mutáció.hu

Papilloma fejlődési daganat. A humán papillómavírus és a rák - Istenhegyi Géndiagnosztikai Centrum

Nemi szervi szemölcs Tisztelt Doktor Úr. Köszönöm szépen a lehetőséget.

A humán papillómavírus és a rák A humán papillómavírus és a rák A papillómavírusokat a Hozzájuk kötődik az első bizonyíték, miszerint emlősökben rákot okozhatnak a vírusok. Milyen egyéb rákos megbetegedéseket okozhatnak nőkben és férfiakban a papillómavírusok?

Kérdésem a következő lenne. Lappanghat hosszú éveken át is a HPV vírus,vagy a max. Válaszát köszönöm előre is. Üdvözlettel, Bakos Balázs Kedves Balázs! A HPV akár évekig tünetmentesen a szervezetben megbújhat úgy, hogy semmilyen elváltozást nem okoz.

Méhnyakszűrés jelentősége a megelőzésben - Békés megyei járási hivatalok

Üdvözlettel: Dr. Szőnyi György Kedves Doktor Úr! Hpv kérdéssel fordulok Onhoz. Alacsony rizikójú hpvm van semmi szemölcs semmi mellett teljesen jó Cin0 negatív citológiám van és Cintec negatív.

Gyógyszereket nem szedtem csak a D vitamin! De úgy érzem megérte!

HPV Gyogyhir

De vissza kellett volna mennem ebben az évben, csak sok dolog jött közbe munkahely váltás, korona vírus Nem mertem a Hpv miatt sem erre gondolni de utoljára papilloma fejlődési daganat egyik Doktor Úr azt mondta ha ez miatt a Hpv papilloma fejlődési daganat nem merem és nem akarok belevágni a babába, ne tegyem mert ez nem befolyásolja és nyugodtan lehet, mert nem befolyásolja a terhességet és a baba fejlődését.

A kisbabám papilloma fejlődési daganat egészségesen fejlődik, jól van! Sok vizsgálatot csináltak már a kórházban minden eredményem eddig tökéletes Down szindróma 3 nemi betegséget néztek azok is minden eddig hàlistennek. De mindenképp szerettem volna írni egy ezzel foglalkozó orvosnak, hogy megnyugodtasson ezzel kapcsolatban, mert olvastam én is hogy, a szülés folyamatába a HPV nem szól bele, a magzat hüvelyi úton is világra jöhet, ugyanakkor a szülőcsatornán áthaladó magzat légutai megfertőződhetnek és légúti papillomatosis alakulhat ki.

papilloma fejlődési daganat

És most nagyon féltem a picit! Ide hozzánk a helyi kórházba járok ott is azt mondták nem papilloma fejlődési daganat megijedni ez miatt.

Orvos válaszol

A citológia teljesen rendben. Az lr hpv még mindig jelen van. Ez ràkot nem igazán tud okozni. Várom megnyugtatò válaszát. Molnár Gréta!

Istenhegyi Géndiagnosztikai Centrum

Kedves Gréta! A HPV vírus jelenléte nem zavarja a várandósságát, nyugodtan viselje a terhességét. A hüvelyi szülésnek sincsen akadálya, a HPV szervezetben történő jelenléte nem indokol császármetszést. Szőnyi György Tisztelt Doktor úr!

A napokban diagnosztizáltak P3 HPV-vel. Nagyon meg vagyok ijedve A barátommal közel fél éve vagyunk csak együtt. Előttem papilloma fejlődési daganat leányzóval is volt már, nem akarom őt hibáztatni hiszen én is voltam mással. Mindenesetre, ha megtörténik a műtét, neki is célszerű lenne egy vizsgálat?

A műtét sőt ezen túl is javasolt az óvszer használata, vagy kötelező? Előre is köszönöm válaszát!

Szájüregi daganatok

Németh Anna Kedves Anna! A P3-as lelet önmagában még nem indokol műtétet. Ismerni kellene a teljes leíró diagnózist. Valamint fontos lenne, a jövőre nézve, hogy oltassa be magát és kedves párját is HPV elleni 9 komponensű védőoltással.

Szőnyi György Kedves Doktor úr! Szeretném megtudni, hogy ha a lányom, nem él, nemiéletet kb 20 éves koráig, akkor a hpv oltást elég a szexuális élet megkezdése előtt beadatni? Hány évig ad védettséget?

HPV fertőzés

Kedves Mirella! A védőoltást mindenképpen a szexuális élet megkezdése előtt érdemes megadni. Nincsen különbség azonban a 18 vagy 20 éves életkor tekintetében. A védőoltás, amennyiben lánya mind a 3 oltást megkapja, a mai ismereteink szerint élete végéig védelmet fog biztosítani.

Szájüregi daganatok | podkedd.hu

A cytologiám 2szer is papilloma fejlődési daganat cin II lett. Készült hpv tipizalas is amiben os és es típus lett pozitív. Jelenleg 2 Gardasil 9 komponensű oltást kaptam es jelenleg D vitamint, szelént is szedek. A nőgyógyászom szerint a vírusok eltűnhetnek rövidesen a szervezetemből.

Rengeteget olvastam a témával kapcsolatban és ez a része nekem kétséges. Én úgy tudom a vírus bennem marad és aktivizálódhat a későbbiekben. Vagy tévednék? Köszönettel Kedves Szabina!

A vírus képes a szervezetéből teljesen eltűnni, de az is lehet, hogy évekig teljesen tünetmentesen jelen van a szövetekben. Parterét is érdemes beoltatni, hogy ő is védett legyen illetve a visszafertőződéseket megakadályozzák.

A humán papillómavírus és a rák

Szőnyi György Üdvözlöm, Lányom Sirgard méhnyakrák védőoltást kapott ban. Citológia eredmény: neg. Orvosa csupán 6 hónap múlva kontroll vizsgálatot írt. Lehet egyéb teendője? Előre is köszönöm válaszát. Kedves Ancsa!

papilloma fejlődési daganat

Lánya esetrében mindenképpen a 3 hónap múlva történő kontrollt javasolnám. Addig viszont mindenképpen javasolnám lányának beadatni a 9 humán papillomavírus vakcina dózisa HPV elleni védőoltást, fogyasszon olyan táplálékkiegészítőt, antioxidánst, vitaminkészítményt, ami az immunrendszer hatékonyságát növeli.

A humán papillómavírus és a rák - Istenhegyi Géndiagnosztikai Centrum

Célirányosan én a mg C vitamint, Bio-Seleniumot, Cinket szoktam javasolni egy általános vitaminkomplex mellé. Valamint használja a Papilocare vagy Deflagin-Q hüvelygélt további 3 hónapig. Az lenne a kérdésem, hogy menstruáció alatt is kell használni a Papilocare gélt, vagy arra a napokra mellőzzem? Köszönöm a válaszát!

Kedves Hölgyem! A menstruáció alatt ne használjon hüvelygélt, folytassa viszont a menzesz után!

A gége- garat- és szájüregi rákok mintegy 50 százalékának hátterében vírusfertőzés áll. Még meglepőbb lehet, hogy ugyanarról a víruscsaládról van szó humán papilloma vírus, HPVamely a méhnyakrákos esetek zöménél jelen van. A HPV-pozitív fej-nyaki rákok főként nőknél fordulnak elő, és a szexuális szokásokkal is összefüggést mutatnak: a szájnyálkahártya fertőzése legtöbbször orális szex útján következik be.

Egy hónapja kaptam meg a 2. Kedves Érdeklődő! A HPV oltástól nem késhet a menstruációja, annak más oka lehet, amit érdemes szakorvosi vizsgálat során körbejárni! Februárban derült ki, hogy magas rizikójú es HPV fertőzésem van. Ezt követően Deflagyn-Qilletve Isoprisnosine kúrát írt fel a doktor úr, mellette D-vitaminnal.

papilloma fejlődési daganat

Júniusban beadattam az első 9-es komponensű oltásomat. Augusztus elején a második oltás előtt szűrésen vettem részt, aminek az eredménye még mindig HPV pozitív volt. Jelenleg Shiitake gomba kivonatot és D-vitamint szedek, több gyümölcsöt fogyasztok, illetve igyekszem minél többet sportolni. A kérdésem az lenne, hogy milyen kiegészítőket érdemes lenne szednem a fentiek mellé, van-e bármiféle javaslata, amely segíthet a HPV legyőzésében?

Továbbá érdemes lenne-e egy újabb Deflagyn-Q kúrát elvégeznem?