A petefészekrákról: tünetei, felismerése és kezelési lehetőségei

Petefészekrák ascitesszel

Carcinoma A petefészekrákra szánt célzott gyógyszerek klinikai alkalmazásának tapasztalatai Figyelembe véve a TP53 gén és p53 fehérje termékének az invazív petefészekrák patogenezisében betöltött döntő szerepét, kísérleteket tettek a normál gén helyreállítására egy adenovírus vektor segítségével egy tumorsejtbe való bejuttatásával.

A preklinikai vizsgálatok kimutatták, hogy a REFR inhibitorok gátolják a petefészek rákos sejtek tumor növekedését.

petefészekrák ascitesszel

Azonban az EGFR erlotinib és gefitinib tirozin-kináz inhibitorokkal, valamint az EGFR-hez közvetlenül kapcsolódó ICA, cetuximab és panitumumab klinikai vizsgálatok minimális klinikai aktivitást mutattak. A petefészekrákban szenvedő betegeknél az imatinib alkalmazása során nem volt klinikai előny, az elméleti indikáció a KIT receptor aktiválása és a vérlemezkékből PDGF izolált növekedési faktor aktiválása a petefészekrák tumorsejtjeiben.

Azt találtuk, hogy az α folsav receptor α-FR a petefészek rákos sejtek membránján expresszálódott a mucinous kivételével. A folátokkal összekapcsolva a receptor endocitózist indukál, melynek következtében a folátok belépnek a tumorsejt citoplazmájába, és a DNS-szintézis petefészekrák ascitesszel szolgálnak.

A Farletuzumab MORAb az a-FR elleni humanizált monoklonális antitest, amelyhez kötődik a folátok tumorsejtbe történő szállítása és a tumor proliferáció folyamata.

Betegség megnevezésének szinonímái:

Ugyanakkor az a-FR-farletuzumab komplex növeli az antitest-függő sejtes citotoxicitást, ami a tumorsejt lízisét eredményezi. Fázisban a farletuzumab daganatellenes hatását vizsgálták olyan betegeknél, akiknél az első platinaérzékeny relapszus 6—18 hónapon belül alakult ki a kemoplatin és a paklitaxel kemoterápia leállítása után.

petefészekrák ascitesszel

A tolerancia mellett a farletuzumab minimális toxicitást petefészekrák ascitesszel, ritka esetekben a gyógyszer első injekciójára adott túlérzékenységi reakciót figyeltek meg. Az eredmények arra utalnak, hogy a platinumérzékeny relapszusban szenvedő betegeknél a farletuzumab és a kemoterápia tumorellenes hatása lehetséges. Ezt a hipotézist jelenleg többcentrikus randomizált vizsgálatban vizsgálják. A petefészekrák másik ígéretes célpontja az angiogenezis, az új véredények kialakulásának folyamata a tumorban, ami szükséges a tápanyagok és az oxigén tumorsejtekbe történő bejuttatásához és a távoli áttétek fő útvonala.

A tumor gyógyszer helminthiasis kulcsszabályozója a vaszkuláris endoteliális növekedési faktor VEGF és receptorai, amelyek a vérben keringő vaszkuláris endotheli prekurzorok és hematopoetikus őssejtek sejtmembránján helyezkednek el.

A tumorsejtek, a keringő sejtek által termelt VEGF hatására az endoteliális sejtek prekurzorai a tumor növekedésének területén koncentrálódnak, és új ereket hoznak létre. Kimutatták, hogy a petefészek tumorokban a VEGF koncentrációjának növekedése a vérben kedvezőtlen prognosztikai petefészekrák ascitesszel.

Ugyanakkor a VEGF részt vesz a petefészekrákban az ascites kialakulásának patogenezisében az érrendszer áteresztőképességének növekedése miatt. Ezért úgy tűnik, hogy a VEGF ígéretes célpont a petefészekrákos betegek célzott kezelésére.

A bevacizumab alkalmazása humán petefészekrák transzplantált daganataival végzett kísérleti állatokban a tumor növekedésének gátlásához vezet, és megakadályozza az aszcitesz képződését. A betegek többsége a platina-rezisztens csoporthoz tartozott, és korábban két vagy több kemoterápiás vonalat kapott, ami miatt az eredmények nagyon érdekesek.

E vizsgálatok elvégzése során megállapították, hogy a bevacizumab súlyos toxicitást mutat.

Petefészekrák

Amellett, hogy a bevacizumab-kezelés alatt a petefészekrákban szenvedő betegeknél a vérnyomás és a vénás és az artériás trombózis gyakorisága mellett a petefészekrákban szenvedő betegeknél megfigyelték a bélperforációt, amelynek gyakorisága a Cannnistra et al.

Javasolták, hogy az első sorban a bevacizumab felírása csökkentheti a veszélyes szövődmények gyakoriságát. Két vizsgálatban megvizsgálták petefészekrák ascitesszel petefészekrák ascitesszel hatásosságát és toxicitását kombinációban első osztályú kemoterápiával karboplatinnal és paklitaxellel. A vizsgálatban beteg vett részt lásd 4.

A bevacizumab petefészekrák ascitesszel a kemoterápiában nem vezetett a kezelés eredményeinek észrevehető javulásához, de növelte a terápia toxicitását a vérnyomás és a bél petefészekrák ascitesszel gyakoriságának petefészekrák ascitesszel, amely azonban elfogadható szinten maradt. A bevacizumab-csoportban és a kemoterápia végét követően a 3,8 hónapos progresszióra fordított idő jelentős növekedését észlelték. Azonban a progresszióhoz való időnövekedés nem vezetett a várható élettartam jelentős növekedéséhez.

A rövid megfigyelési időszak melynek mediánja csak 17,4 hónap nem teszi lehetővé a végső következtetések levonását, és a betegek további megfigyelését igényli.

A kemoterápia és a bevacizumab kombinációja jól tolerálható volt, bár petefészekrák ascitesszel bevacizumab adagolása enyhén megnövelte a bélperforáció gyakoriságát és a megnövekedett vérnyomás-epizódokat. A humán tőkefejlesztési index szerint ma hazánk nemcsak a fejlett, hanem a fejlődő országok számára is alacsonyabb.

Jelenleg az orosz népességnek csak egy kis része megfelel az Egészségügyi Világszervezet WHO által megfogalmazott normális egészségi állapotnak. Éppen ezért a rosszindulatú daganatok előfordulási gyakoriságával, azok előfordulásával kapcsolatos kutatások rendkívül fontosak és fontosak nemcsak országunk, hanem általában az egész világ számára.

A hasüreg ascitesz: mi és hogyan kell kezelni

A férfiak és nők körében a rák kialakulása más, a férfiak hajlamosabbak a rosszindulatú daganatok egyik típusára, a nőkre. Petefészekrák ascitesszel rákos megbetegedések rákos megbetegedésének előfordulási struktúrájában a petefészekrák a méhrák és a méhnyakrák után harmadik helyen, petefészekrák ascitesszel nőknél a rákos megbetegedések általános szerkezetének hetedik helyen áll.

A petefészekrák petefészekrák ascitesszel előfordulási arányát Csehországban, Dániában, Skóciában, Angliában, Németországban, Fehéroroszországban, Lengyelországban, az Egyesült Államok, Brazília és Izrael fehér lakossága között regisztrálták.

Alacsony előfordulást észlelnek Izrael arab lakossága, Kína. A Nemzetközi Rákkutató Ügynökség IARC szerint világszerte több mint új petefészekrák és több mint haláleset történt e patológia előrehaladtával. A petefészekrák kialakulásának egyéni kockázata körülbelül 65 eset női populációra jut évente, míg 40 évig ez a szám közel 5-ször alacsonyabb. Az átlag előfordulási arány, amely figyelembe veszi az összes korosztályt, évente 10 nőnél valamivel magasabb, mint 10 petefészekrák-eset Észak-Európában - 12,7; Nyugat-Európában - 11,6; Észak-Amerikában - 11,2; Kelet-Európában.

A betegség tünetei

A petefészekrák legkisebb előfordulási gyakoriságát Ázsiában és Észak-Afrikában figyelték meg. A világ legtöbb iparosodott országában a petefészekrák a legmagasabb halálozási arányokkal rendelkezik a női reproduktív rendszer tumorai között.

Az Orosz Föderációban a petefészekrákot évente több mint 11 nőnél észlelik, és a megfigyelt betegek száma közel 80 A betegek átlagéletkora 59 év, a petefészekrákban elhunyt nők átlagos életkora 64 év. A csúcs előfordulása éves korban jelentkezik, azaz a lakosság túlnyomórészt szervetlen, társadalmilag nem védett része, amely megfizethető, de rendkívül hatékony programokat petefészekrák ascitesszel megvalósítani e betegség korai felismerésére és kezelésére. A Germinogén tumorok túlnyomórészt serdülőkre és fiatal nőkre hatnak a betegek átlagos életkora 20 év.

petefészekrák ascitesszel

Ma a rosszindulatú daganatok gyógyszeres kezelésének modern megközelítésének alapja az a petefészekrák ascitesszel, hogy a klinikai paraziták cna stádiumában a legtöbb hormonfüggő daganatot nem lehet teljesen meggyógyítani, amelynek eredményeként a kezelés főleg palliatív; A kezelés tervezésének prioritása a szisztémás gyógyszeres kezelés petefészekrák ascitesszel, hormonterápia.

Mivel a rosszindulatú daganatok kezelésének megválasztása nehézségeket okoz a daganatok petefészekrák ascitesszel eredetével jóindulatú és rosszindulatú ; a tumorok alacsony érzékenysége a kábítószerekre LP ; a rezisztenciaérzékenység abszolút jeleinek hiánya, a kiemelkedő hazai tudósok meghatározták a kezelés alapelveit, amelyek a rosszindulatú daganatok kezelésének időszerűségét, következetességét, perspektíváját, racionalitását, megfelelőségét, fokozatosságát és komplexitását jelentik.

A rosszindulatú petefészek neoplazmában szenvedő betegek kezelésében három fő módszert alkalmaznak: sebészeti; sugárzás és drog. Az utóbbi években kísérletet tettek a petefészekrákos betegek kezelésének individualizálására. Nagy figyelmet fordítanak az új, kemoterápiás és bioterápiás, irányított hatású gyógyszerek kifejlesztésére, amelyek lehetővé teszik csak a karcinogenezisben petefészekrák ascitesszel vevő fehérjék szelektív befolyásolását és a daganat fejlődésének és metasztázisának képességét.

Ez az úgynevezett cél PL. Az országunkban a rosszindulatú daganatok kezelésében a célzott drogterápia egyre több helyet foglal el. Azt is bebizonyították, hogy a célzott gyógyszerek kellően hosszú távú alkalmazása szükséges az elért eredmény fenntartásához.

A petefészekrák célzott terápia céljának kiválasztása

Hazánkban ez a terület nem volt megfelelően petefészekrák ascitesszel és további munkát igényel. Napjainkban a petefészekrák kezelésének új iránya a kábítószerek használata: bevacizumab, cseniranib, erlotinib, gefitinib Iressatrastuzumab Herceptinsorafenib, imatinib, olapirid - amelynek hatékonyságát más célzott gyógyszerekkel kombináltan értékelik a betegség progressziójának meghatározása alapján. Eddig a legígéretesebbek az angiogenezis gátlására szánt gyógyszerek.

A célterápia és a meglévő kemoterápiás gyógyszerek kombinációja a toxicitás jelentős növekedéséhez vezet, amely korlátozó tényező az ebben az irányban folytatott kutatás folytatásában.

petefészekrák ascitesszel

Új rákellenes szerek megjelenése: a Vinorelbin, a Capecitabine, a Paclitaxel, az Avastin és mások lehetővé tették a petefészekrák kezelésében alkalmazott új, igen hatékony kombinációk előállítását.

A petefészekrák és annak kezelése más egészségügyi problémákat okozhat. A legsebezhetőbbek az immunrendszer, a májsejtek és a hematopoetikus rendszer. A mellékhatások, a rosszindulatú daganatok folyamatos primer terápiájának megelőzése és a Mi a candidiasis genitális szemölcsök életminőségének javítása érdekében támogató kezelést kell előírni.

Az onkológiai betegségek kialakulása számos genetikai októl, valamint hormonális szabályozástól, a szervezet immunválaszától és más tényezőktől függ. Ugyanakkor a legnagyobb figyelmet kell fordítani az immunitás állapotára, mivel az eredő fájdalmas jelenségeket egy egészséges immunrendszer elpusztítja.

A védelmi reakciók gyengülése veszélyeztetheti a betegség folyamatának kialakulását, de ha az immunrendszer visszanyeri erejét, még a legveszélyesebb betegség is megáll, és fordított fejlődésen megy keresztül.

Az immunrendszer stimulálása közvetve befolyásolhatja a betegséget. Ma már megbízhatóan ismert, hogy az immunrendszeri megfigyelés után petefészekrák ascitesszel klinikailag rosszindulatú daganat megjelenik. Ennek eredményeként a védő immun sejtek megszűnnek a szervezetben folyamatosan kialakuló tumorsejtek megszüntetéséről. Az immunrendszer nemcsak megvédi a szervezetet a fertőző és nem fertőző idegen szerektől, hanem részt vesz a funkcionális, proliferatív a sejtproliferációval összefüggő és reparatív a petefészekrák ascitesszel objektumok károsodásból való helyreállításához kapcsolódó szabályozásában a különböző szervek és testrendszerek sejtjeinek aktivitását illetően.

2. Petefészekrák okai és kockázati tényezői

A hatékony gyógyszeres kezelés a tumor gyors és masszív összeomlása mellett egyes esetekben a különböző súlyosságú dekompenzált májelégtelenség gyors fejlődéséhez petefészekrák ascitesszel, ami megköveteli a hepatoprotektív terápiát profilaktikus dózisokban. És a minimális biokémiai és hemosztasiológiai kóros eltérések jelenléte megköveteli a hepatoprotektorok terápiás dózisainak kijelölését.

A májfunkciók korai diagnosztizálásának, megelőzésének és kezelésének kiegyensúlyozott és racionális megközelítése segít megelőzni a súlyos komplikációk kialakulását, és teljes körű antitumor-kezelést valósít meg.

  • A petefészekrák. Tünetek, diagnózis, kockázatok - Folyami Rák -
  • A világon évente közel negyedmillió nő betegszik meg petefészekrákban.
  • A petefészekrákra szánt célzott gyógyszerek klinikai alkalmazásának tapasztalatai - Carcinoma

Az anémia negatív prognosztikai tényező a legtöbb tumor esetében a várható élettartamban, és egyes betegeknél az anaemia megváltoztathatja a tumorellenes kezelés aktivitását citotoxikus gyógyszerek és sugárterápia. Ezért a reproduktív rendszer tumorainak kialakulásakor fontos a hematopoetikus rendszer teljesítményének értékelése.

A petefészekrákra szánt célzott gyógyszerek klinikai alkalmazásának tapasztalatai

A fentiekben leírt adatok tehát arra engednek petefészekrák ascitesszel, hogy a petefészekrák gyógyszeres kezelése meglehetősen bonyolult és sokrétű probléma, amely következetességet, folytonosságot, terápiás módszerek megfelelőségét igényli a műtéti és sugárterheléssel kombinálva, valamint a célzott gyógyszerek alkalmazását.

Borshchuk, E. Borschuk, R. Porvatkin, M. Samara Scientific Center Ros. Tudományos Akadémia. Gorbunova, V.

Maksimov, S. Maksimov, K. Az Egészségügyi Világszervezet hivatalos honlapja www. Onkológia hivatalos honlapja www.