Az Podkedd podcast egy szigorúan szubjektív véleménykifejtős műsor. Meghallgatása csak erős idegzetűeknek ajánlott!

Random geek-ek beszélgetnek az őket érdeklő témákról!

PODkedd adomány gyűjtés eredmények


Show notes

Történt tavaly karácsonykor, hogy Marci nyert egy Nintendo WII U-t. Mindenképpen szerette volna jótékonysági célokra felajánlani, de ehhez nem nagyon volt ötlete. Nekünk sem, de úgy gondoltuk, hogy ha még egy kicsit hozzádobunk akkor talán egy komplex kis szórakoztató központot tudnánk adni egy intéménynek.
Az első célunk egy 40.000Ft-os álomhatár volt, amiből kontrollereket szerettünk volna venni. Ez az összeg szinte az adás alatt összejött, így tovább is léptünk. Legyen akkor még pár játék hozzá.

És ti csak adtátok és adtátok az adományokat, mi pedig nem győztük felszedni az állunkat, hiszen a sok előítélet ledőlni látszott, az internet népe mégis csak meg tud jó irányba mozdulni ha kellő motívációt érez. 
Sokan küldtetek pénzt, sokan bátorításokat és így 1 hónap alatt össze is jött 200.000Ft-hoz közeli összeg (pontos eredményért lásd a pdf-et).

A pénz és a konzol megvolt, már csak hely kellett neki. 

Ekkora jött képbe a Tűzoltó utcai Gyermekklinika és az Őrzők Közhasznú Alapítvány.
Ebben a kórházban gyerekeket kezelnek vizsgálnak, akik főleg daganatos betegségekben szenvednek. Ami elsőre szimpatikussá tette a helyet, túl azon hogy az egyik leg nemesebb ügyön dolgoznak, hogy van játékterapeutájuk, vagyis értik és vélhetőleg használni tudják majd a játék és szórakozás gyógyító erejét.
Ez elsőre furának tűnhet,de nem szerettük volna valami bürokratikus helyre adni az adományokból negvásárolt csodás cuccokat, hogy aztán egy vitrinben elzárva porosodjon. Azt szerettük volna, ha gyerekek nap mint nap használják, forgatják és vidámkodnak a szuper cucokkal és ezáltal hamarabb távozhatnak gyógyultan a korházból. 

Tehát megvolt a konzol a pénz és a hely is ahova kerül majd. Már csak azt kellett eldönteni, hogy mit és kitől. 
Itt jött képbe a konzolokszervize.hu.

Azt tudtuk, hogy náluk lehet kapni mindent ami konzol, de Nintendos cuccok nem túl olcsóak, így azt gondoltuk valami kedvezményt a jó kapcsolatra hivatkozva ki tudunk erőszakolni. Berendeltünk hát egy halom kontrollert, játékot és egy széles mosollyal továbbítottuk, jelezve, hogy jótékony célokra megy. Jött a válasz hamar, gyertek van minden, kész a csomag. Ahogy számítottam rá most sem szórakoztak a sárcok a konzolokszervizében, kezembe nyomtak egy bazi nagy szatyrot. Kicsit csodálkoztam is mert ennyi cuccra nem futotta már, lévén hogy egy gyönyörű nagyképernyős Samsung LCD Tv-t már vásároltunk addigra (hát egérmozin csak nem lehet játszani :D ). Szóval a konzolos srácok kacsintottak és azt mondták, hogy egy "kicsit" megtuningoltuk a rendeléseteket. 
Volt itt kontroller minden féle kivitelben (Mario, Luigi), szinte az összes kapható Wii U játék, pólók és egy halom ajándék. Szóval sikerült felextrázni az adományokat.

Tehát immáron volt egy Samsung LCD Tv, Wii U és egy halom játék valamint minden féle ajándék. Megvolt minden ami kell. Már csak az átadás. 
Egy gyönyörű esős napon azután sikerült időpontot találni az átadásra. Sok mindent kellett egyeztetni, hogy az intézményt alapító profeszorral is tudjunk pár szót váltani.
Nagyon kedves fogadtatásban részesültünk. Pár kedves fiatal hölgy és egy szimpatikus srác fogadott minket. Lepakoltuk a cuccokat és készítettünk pár fotót, majd egy alapos körbevezetésben részesültünk. Megnéztünk mindent amit csak érdemes volt és közben jót dumálgattunk. Beszéltünk rólatok, hallgatókról és hogy mennyire jó fej a PODkedd-et körülvevő közösség. Igazán büszkék lehettünk, és nagyon boldogak voltunk, hogy titeket képviselhettünk. 
A cuccok végül nagyon jó helyre kerültek. Egy vadiúj helyre, ami még építés alatt van,de hamarosan elkészül.
Köszönjük nektek! Jár a keksz! ;)