(Vastag)bélügyek:

Végbélrák nci

A gyanú szerint a kevés mozgás és az egészségtelen étkezés a hibás.

végbélrák nci a vastagbél vese májának méregtelenítése

Az American Cancer Society kutatói közel félmillió, és között diagnosztizált végbél- és vastagbélrákos esetet vizsgáltak meg, és ez alapján arra jutottak, hogy a végbélrák nci huszonévesek sokkal hajlamosabbak a ráknak erre a fajtájára, mint az előző generációk. A teljes népességben ugyan csökken a végbél- és vastagbélrákos betegek száma, köszönhetően végbélrák nci 50 feletti korosztályban végzett hatékony szűrővizsgálatoknak, de a fiatalabb korosztályban egyértelműen romlik a tendencia, derül ki a Journal of the National Cancer Institute folyóiratban publikált eredményekből.

végbélrák nci papillomavírus kiújulása

Ezek alapján egy, az es években született fiatal esetében négyszer olyan valószínű a végbél- és vastagbéldaganat felbukkanása, mint amennyire az es években született generációnál volt. A kutatást vezető Rebecca Siegel szerint ez azért különösen súlyos fejlemény, mert ezek a fiatalok életük legaktívabb korszakában vannak, aminek eredményeként előfordulhat, hogy csak késve fordulnak orvoshoz, ami növeli az elhalálozás esélyét.

Siegel szerint a Ma már olyan gyakran bukkan fel ez a betegség a huszonévesek körében, mint legutóbb a Azt azért meg kell említeni, hogy ez a végbélrák nci nci daganatos betegség még mindig jóval gyakoribb az idősebb korosztályok körében.

SÚGÓ A vastag- és végbélrák kockázati és védőtényezői Ebben a cikkben a vastag-és végbélrák legfontosabb genetikai, környezeti és életmódbeli hajlamosító tényezőit, kockázati tényezőit foglaljuk össze.

Az amerikai huszonévesek körében emberből 1-nél diagnosztizálnak végbél- és vastagbélrákot, de a növekvő tendencia a jövőre nézve különösen aggasztó. A kutatók szerint további vizsgálatokra lesz szükség annak megállapítására, hogy pontosan mi okozza a növekedést, végbélrák nci azt azért megjegyezték, hogy kapcsolat lehet az amerikai fiatalok elhízása és a végbél- és vastagbélrák jelentkezése közt.

Why Choose an NCI-Designated Comprehensive Cancer Center?

Siegel szerint felvilágosító kampányokra lenne ismételt szemölcsök, amely az orvosok és a széles társadalom figyelmét is felhívná a szaporodó rákos megbetegedésekre, és egyben tanácsot adnának az egészségesebb, aktívabb életmóddal kapcsolatban.

És jó öltet lenne fiatalabb korban kezdeni a végbél- és vastagbélrák-szűréseket is.

végbélrák nci hpv impfung in osterreich