Disznóméregek, A disznóhús ártalmai az élőlények szervezetére
Tartalom
Az állatok és a mérgezés HK A növényi mérgezés tünetei számos tényezõtõl függnek. Az állatoknál mind a mérgezõ toxikusmind a halálos letális adag erõsen változó. Elsõsorban faji sajátosság, pl.
Visszavonták a családtagok a luxusvilla hirdetését: a vírus miatt nem tudják eladni Gesztesi Károly házát A disznó, vaddisznó mindenevő, tehát elfogyaszt bármilyen tisztátalan eledelt, ami elé kerül.
Disznóméregek, rovarokat, dögöt, szemetet.
A bélrendszere disznóméregek mindenevőé, 4 óra körüli ideig marad benne a táplálék, nem bomlik le minden méreg disznóméregek, így a sertés zsírszöveteiben több a méreganyag, mint például a marha vagy a baromfihús disznóméregek. A Yersinia enteroclitica nevű mikroszkopikus élőlények lázat, gastrointestinalis betegséget, hasmenést, disznóméregek és görcsöket okozhatnak.
A darált sertéshús hamisítása a leggyakoribb, ezekben találták a legtöbb kártékony disznóméregek. Sertés egy sor különböző élősködőt tartalmazhat sajnos világszerte: Taenia solium: bélparazita, étvágytalanságot okozhat. Menangle fertőzés: disznóméregek, hidegrázás, fejfájás, verejtékezés.
Trichinella - orsóféregaí: ödéma, izomfájdalom, láz és rossz közérzet. A hepatitis E vírus:fáradtság, hányinger és sárgaság.
Súlyosabb esetekben májfibrózis és -cirózis. A tanulmány szerint a főzés csökkenti ezek hatását, de nem küszöböli ki tökéletesen.
Ha disznóméregek fogyasztasz, ezeket a szabályokat tartsd be: Ha sertést készítesz, húshőmérővel vizsgáld meg, hogy a belseje is elérje a fokot- Tartsuk nyershúst és a gyümölcsleveket, zöldségeket külön egymástól a hűtőben. Mosd meg a kezed alaposan a nyers hús kezelése után.
Rengetegen fogyasztják, minden lelkiismeretfurdalás nélkül. Nagyon sok a rákos és egyéb ilyen jellegű betegségekben szenvedő ember. Nagyon fontos odafigyelni a táplálkozásunkra, nem mindegy mit viszünk a szervezetünkbe.
Válassz organikusan nevelt sertést, amit nem antibiotikummal, hormonnal neveltek.