Grill gombát. Grillezett gomba - Vigyázz, ma apa főz
Tartalom
Megosztás [ szerkesztés ] Hogyan kell gombát grill gombát A grillezett gomba egy nagyon finom és tápláló étel, kitűnően párosítható húsokkal, illetve egyéb zöldségekkel.
Egyaránt grillezhetőek a kisméretű, és a nagykalapú gombák is, csupán az elkészítési módjuk tér el kissé. Grillezésre fel! Páclé készítése: keverj össze egy kis olívaolajat sóval, borssal és zöldfűszerekkel pl.
De zöldfűszerek nélkül is nagyon finomak. A nagykalapú gombákat meg is lehet tölteni, ilyenkor csak a tönköt kell eltávolítani előtte.
Kis és közepes gombák grillezése: egyszerű elkészítés: a gombákat a páclében forgasd meg, majd grillezhetőek is továbbfejlesztett változat: nyársra felhúzva társítható hagymával, cukkinivel, paradicsommal, paprikával. Grillezés közben locsolgasd a páclével.
Nagykalapú gombák pl. A töltelék állhat apró kockára vágott zöldségekből, grill gombát, zöldfűszerekből, olívaolajból, tojásból, bacon-ből, mindezt sózva, borsozva.
A tölteléket a gombafejekbe kanalazva addig grillezd, míg jól össze nem sülnek az alapanyagok. Ilyenkor a gombakalapokat grillezés után töltsd meg az előkészített töltelékekkel.
Salátákban, pirítóson vagy önmagukban is fogyaszthatók.
A grillezett gombát ledarálva gombafasírt is készíthető.