Gyorséttermi dolgozók rántják le a leplet, mit ne rendelj náluk

Kfc jégbaktériumok. Ezért NE járj a KFC-be: ürüléket találtak az ételeikben - WE! Magazin

A felfedezés önmagában is hihető, az eredmények azonban még igazolásra várnak.

Gyorséttermi dolgozók rántják le a leplet, mit ne rendelj náluk

Az orosz kutatócsoport több évnyi fúrás után februárjában érte el a 3,5 kilométer vastagságú jégtakaró alatt megbúvó tavat, ami immár 14 millió éve teljesen el van szigetelve a külvilágtól. A fúrólyukat kerozinnal töltötték fel, hogy meggátolják a visszafagyást, ami maga is tartalmaz baktériumokat, ezáltal aggályos volt, hogy beszennyezik a tó vizét.

A csapat elvileg ezt a problémát kiküszöbölte, amikor a fúrófej elérte a tavat a nyomáskülönbség hatására a kenőanyagként is alkalmazott kerozin automatikusan kfc jégbaktériumok a felszín felé, a fúrólyukba pedig a tó vize áramlott.

A fúróra fagyott vízmintákat tavaly május óta tanulmányozza Szergej Bulat csapata a Pétervári Atomfizikai Intézetben. Bulat azóta visszatért a DNS kfc jégbaktériumok. A szekvenciákat összevetve az ismert szennyező ágensek adatbázisával 19 bakteriális fajt azonosított be. Volt azonban egy huszadik faj, ami sokkal szokatlanabbnak bizonyult.

© 2011-2020 Komló Média - Hírek, információk, televízió

A genetikai minták kevesebb, mint 86 százalék hasonlóságot mutatnak a kfc jégbaktériumok főcsoportjaihoz viszonyítva. Ez akár azt is jelentheti, hogy egy teljesen új kategóriával állnak szemben, azonban Bulat szerint is inkább csak egy új kfc jégbaktériumok lehet a mintákban.

Pearce szerint sokkal érdekesebb az a kérdés, hogyan néz ki a Vosztokban talált élet és mennyiben tér el a többi földi élettől? Kfc jégbaktériumok a Hodgson-tó mintáit tanulmányozta, amit csupán néhány méternyi jég választ el a külvilágtól az Antarktisz nyugati területén.

Ürülékből származó kórokozók a jégben, már megint

Elmondása szerint kfc jégbaktériumok ott talált genetikai szekvenciák 25 százaléka nem mutat egyezést a DNS adatbázisokban található adatokkal, ezért egy szokatlan DNS szekvencia önmagában még nem bizonyítja, hogy a Vosztok-baktérium egy új csoporthoz tartozna.

Ennek megállapításához egy hosszú, szisztematikus tesztsorozatot kell elvégezni, melynek eredményeit azután egy független vizsgálatnak is reprodukálnia kell, tette hozzá Martin Siegert, az angliai Bristol Egyetem kutatója, aki tavaly maga is megpróbált lefúrni egy másik antarktiszi tóhoz, az Ellswoth-höz, sikertelenül. Amennyiben a baktérium valóban új csoporthoz tartozik, akkor hamar tüzetes vizsgálatoknak vethetik alá. A kutatók szerint az élet a tó fenekén lerakódott üledékben lehet, ahol táplálékhoz jutnak, Bulat baktériuma azonban aligha kerülhetett ki abból a közegből, mivel ehhez méternyi tóvízen kellett volna keresztül verekedni magát, amikor az orosz fúró áttörte a Vosztok feletti jeget.

  1. Papillómák, szemölcsök és keratomák
  2. Ürülékből származó kórokozók a jégben, már megint - Dívány
  3. Gyorséttermi dolgozók rántják le a leplet, mit ne rendelj náluk | Nosalty
  4. Nosalty Hébe-hóba mindannyian elcsábulunk a gyorsétteremi kosztnak, még akkor is, ha fejben tudjuk, hogy ezeken a helyeken egyetlen étel sem olyan tökéletes, mint a reklámfotókon.

Amerikai kutatók nemrég sikeres fúrást hajtottak végre a Whillans, egy sekélyebb szubglaciális tó esetében, ami egy jégréteg alatti tó- és folyóhálózat része, melyben ugyancsak élő mikrobákra bukkantak. Forrás: sg.